MONDO TV

Stiri - 09.02.2016

Publicat de: 

SUBVENŢII ŞI CONCEDIU DE ACOMODARE LA ADOPŢIA UNUI COPIL

Mamele care adoptă copii mai mari de doi ani ar putea beneficia de o indemnizaţie substanţială şi de concediu de acomodare. Acest proiect se află momentan în dezbatere în camera deputaţilor iar după ce va fi adoptat va deveni un real sprijin pentru familiile adoptatoare. În prezent familiile care adoptă copii mai mari de doi ani nu beneficiază de aceleaşi facilităţi ca mamele care adoptă copii nou-născuţi. Din acest motiv acest proiect aflat în dezbatere vine în sprijinul atât a copiilor de peste doi ani care sunt mai greu de adoptat cât şi a familiilor cate fac acest lucru. Mai mult, potrivit celor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara , în proiectul aflat în dezbatere mai sunt şi alte modificări benefice pentru noile familii adoptatoare. În anul 2015 în judeţul Hunedoara au fost adoptaţi 6 copii cu vârste mai mari de doi ani şi 14 copii cu vârste cuprinse între 0 si 2 ani.

 

Se oprește termoficarea și la Vulcan

După Lupeni și abonații de la Vulcan rămân fără căldură. Măsura va fi impusă de faptul că societatea locală nu a reușit să își achite debitele restante și, ca urmare, Termocenmtrala Paroșeni nu va mai furniza agent termic. De marți, aproximativ 350 de abonați din Lupeni au rămas fără agent termic, iar situația se repetă și la Vulcan, unde, de miercuri, niciun abonat, casnic sau agent economic, nu va mai primi căldură. Doru Vișan, directorul termocentralei de la Paroșeni, a recunoscut că va lua această măsură, după ce a fost notificat de autoritățile locale din Vulcan, cu privire la faptul că nu au achitat debitele și, în consecință, va notifica, la rândul său, instituțiile județene și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, iar mai apoi va opri furnizarea căldurii. La fel ca și Primăria Municipiului Lupeni, și cea de la Vulcan s-a angajat să identifice posibilităţile legale de acordare a unui sprijin financiar  către societatea de termoficare, dar, încă nu s-a reușit acest lucru, motiv pentru care ambele localități vor fi debranșate în această săptămână, iar populația va rămâne în frig.

 

Hoț prin pe camere la un restaurant

Un bărbat, care deocamdată nu a fost identificat, a intrat într-un restaurant din Vulcan și, pe camerele de supraveghere se vede cum începe căutările. Patronul localului a observat imaginile și, la o privire mai atentă a realizat că acesta avea și un complice. În fapt, hoțul caută și tot caută și apoi, când nu găsește,....sună un prieten. Cum altfel, dacă nu, ca să fie ghidat exact la locul în care se afla laptopul pe care și-l dorea. Proprietarii localului au făcut publice imaginile pe un site de socializare. Cu precizarea că „dacă îl recunoaște cineva, să știe că omul are un laptop de vânzare”, dar a alertat și poliția. Patronul restaurantului nu este la primul incident de acest fel, dar susține că, după ce a fost prădat ultima dată, hoții au fost lăsați liberi, că paguba a fost prea mică. Omul speră acum să fie identificat hoțul și poate să își recupereze și laptopul care era în restaurant atunci când a intrat hoțul. Tocmai de aceea a și făcut publice imaginile, doar-doar vede cineva și îl identifică pe făptaș.

 

LEGEA PREVENŢIEI ÎN SĂNĂTATE

Cei care vor refuza să participe la programele de prevenţie gratuite ar putea fi obligaţi să suporte parţial sau total costul tratamentului atunci când se îmbolnăvesc. Este propunerea mai multor deputaţi liberali care sunt de părere că numai aşa oamenii vor deveni mai responsabili, iar maladiile vor fi depistate la timp. Potrivit legii prevenţiei, românii care refuză să participe la programele de prevenţie pot fi obligaţi să suporte, parţial sau total costurile tratamentelor bolilor. Proiectul prevede că prevenţia se desfăşoară în baza unei politici şi a unei strategii pe termen mediu şi lung, materializate sub forma unui program naţional de prevenţie multianual, care are subprograme anuale. Potrivit proiectului de lege, oamenii suspectaţi de anumite boli ar urma să fie trimişi la investigaţii gratuite, indiferent dacă sunt asiguraţi sau nu. Cei care vor refuza să facă aceste controale gratuite, dacă se îmbolnăvesc ulterior, ar putea fi obligaţi să plătească parţial sau în totatlitate tratamentul. Din păcate, foarte multe persoane recunosc că merg la medic doar atunci când au o problemă de sănătate.  Acest proiect de lege se află în dezbatere publică până la 1 martie.

 

Se pregătește debarcarea „bogaților” din CEH!

Posturile ținute pe pile și relații de prietenie, cu salarii generoase vor fi scoase din organigrama Complexului Energetic Hunedoara. Un expert în minerit și energetică va întocmi o nouă listă cu posturile absolut necesare, iar restul vor fi, poate pentru prima dată în instoria mineritului de huilă, scoase și cei angajați pe ele, disponibilizați. Asta spune acum liderrul de la Muntele, care a și  cerut ajutor, pentru a reduce real pierderile. Și asta pentru că mereu au plecat cei care îndeplineau condițiile de pensionare, adică minerii. Pentru că acum organigrama nu se mai face în birourile CEH, sindicaliștii spun că este prima dată când vor fi dați afară o serie de consilieri și directori, cu salarii mari, dar cărora li se vor desființa posturile. La ultimele proteste, ortacii au cerut în curtea Complexului Energetic Hunedoara să le plece șefii și consilierii lor, oameni plătiți să stea pe salarii frumoase și fără să facă nimic concret.  Ministrul Energiei, Victor Grigorescu a luat act de acest aspect și urmează să ia în calcul noua organigramă propusă.

 

Razie la transportatori

Transportatorii de persoane au fost luați în vizor de agenții de la poliție, care au demarat o acțiune în forță, pe toate traseele din Valea Jiului, încă de la prima oră a dimineții de marți. Mașini fără becuri la stopuri, cu defecțiuni majore, sau minore și cu acte lipsă au fost depistate în cadrul controalelor și șoferii s-au ales cu amenzi. A fost verificat modul în care se face în Valea Jiului transportul în comun al călătorilor, atât cu taxiurile, cât și cu microbuzele. Acțiunea face parte din rândul celor generate de Consiliul Județean Hunedoara, instituția  care a alocat licenețele de transport, firmelor care fac această activitate și, la finalul raziei, vor fi date publicității și rezultatele. Potrivit polițiștilor, razia este una preventivă, pentru a identifica problemele la mașinile cu care circulă călătorii, cât și problemele legate de actele necesare, vizitele medicale ale șoferilor, sau dacă aceștia dau bilet călătorilor. 

Voteaza acest articol
(3 voturi)
Citit de 3413 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Februarie 2016 12:52

Stirile VIDEO

Mai multe din aceasta categorie: « Stiri - 08.02.2016 Stiri - 10.02.2016 »

Despre noi:

about us

Locatia:

Adresa: str. Universitatii, Nr 20 A, 
corp D administrativ, etaj 3, Mun. Petroşani.

EXTOUR MEDIA S.R.L.

Reprezentant legal: Ionut Dragotesc 

Acționari: Ionut Dragotesc 40%, Timis Eva 60% 

Responsabil conducerea societății: Ionut Dragotesc 

Contact: Strada Universității, Corp D Administrativ, Etaj III, Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , 0254.542.222, 0722.424.423 

Servicii asigurate: MONDO TV și MONDO FM 

Organisme de reglementare: CNA și ANCOM

Top of Page