MONDO TV

Stiri - 13.07.2016

2016 13 Iul
Publicat de: 

Foc în piața din Petroșani

Un puternic incendiu a creat panică, marți seara, imediat după ora închiderii, la Petroșani, în piața agroalimentară centrală. Focul a izbucnit într-un magazin ce comercializa mezeluri și s-a extins pe acoperiș. Câteva minute după, incendiul a cuprins mai multe chioșcuri și pompierii au fost anunțați prin 112. La fața locului, au venit două echipaje și, minute bune, pompierii s-au căznit să spargă ușile ca să pătrundă înăuntru. Asta, pentru că majoritatea angajaților abia plecaseră și toate erau încuiate.

Focul a izbucnit în spațiul comercial care avea mai multe frigidere din care se comercializa carne și produse din carne și de acolo s-a extins și la celelalte, până la sosirea pompierilor, care, timp de aproxitiv o oră, s-au luptat cu focul și fumul. Toate, însă sunt proprietăți private, iar administratorul pieței spune că proprietarii vor suporta pagubele și că deocamdată spațiile comerciale afectate sunt închise. 

Focul s-a extins și la acoperiș, iar acum, mai multe spații comerciale ce erau legate unul de altul au fost afectate, după intervenția pompierilor. Asta, pentru că focul risca oricând să se extindă spre restul locațiilor.

 

Oarșele mari atrag tinerii, dar sociologii spun că  și piața lor este limitată

Cei mai mulți tineri din Valea Jiului se gândesc să plece de aici, înainte sau după facultate și trendul este legat de oferta de pe piața muncii. Este un miraj, spun sociologii, care admit că în orașe ca Clujul, Timișoara, ori București, cei tineri își găsesc mai ușor de lucru, dar niciodată nu vor avea suficienți bani, încât să fie pe deplin mulțumiți. 

Mirajul, însă, persistă, iar în aceste zile, la Universitatea din Petroșani se perfectează rezultatele unui studiu sociologic ce îi are în prim plan pe tinerii liceeni și așteptările lor, în legătură cu piața muncii.

Orașele Văii Jiului pierd odată cu plecarea tinerilor spre orașe precum Clujul, Timișoara sau Bucureștiul, dar nici acolo nu e ușor și există oricând riscul saturației pe o piață a muncii și a studiilor limitată.

Studiul sociologic nu a fost încă finalizat, dar sociologii au vizat și dorințele oamenilor acre caută un loc de muncă. La toate bursele întâlnim tineri care nu își găsesc locuri de muncă și cărora li se spune să urmeze cursuri de calificare sau recalificare, însă, nici acestea nu sunt pliate pe o realitate bine determinată. Se fac cursuri de zidari, bucătari, cosmeticiene, însă, fără rezultate imediate.

 

Universitatea din Petroșani își așteaptă bobocii

Promovabilitatea mare la Bacalaureat le dă speranțe universităților că vor avea și studenți din această toamnă. La Petroșani, de luni, săptămâna viitoare, încep înscrierile și, ca să nu mai pună studenții pe drumuri până aici, pentru cei din afara Văii Jiului, s-au organizat centre de înscriere la Deva sau Târgu Jiu.

La Petroșani, studenții sunt ofertați cu taxe mici, un campus modern și studii de licență cerute pe piața muncii. Pentru anul universitar care urmează sunt 600 de locuri de licență bugetate, 24 de specializări, dar și cu multe burse. 

Voteaza acest articol
(2 voturi)
Citit de 1891 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iulie 2016 21:56

Stirile VIDEO

Mai multe din aceasta categorie: « Stiri - 12.07.2016 Stiri - 14.07.2016 »

Despre noi:

about us

Locatia:

Adresa: str. Universitatii, Nr 20 A, 
corp D administrativ, etaj 3, Mun. Petroşani.

EXTOUR MEDIA S.R.L.

Reprezentant legal: Ionut Dragotesc 

Acționari: Ionut Dragotesc 40%, Timis Eva 60% 

Responsabil conducerea societății: Ionut Dragotesc 

Contact: Strada Universității, Corp D Administrativ, Etaj III, Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , 0254.542.222, 0722.424.423 

Servicii asigurate: MONDO TV și MONDO FM 

Organisme de reglementare: CNA și ANCOM

Top of Page