MONDO TV

Stiri - 10.02.2016

Publicat de: 

Din PSD în PNL spre fotoliul lui Ile

Marea debarcare din PSD Vulcan s-a produs marți și nu mai puțin de 120 de oameni au plecat din formațiunea politică pe care o conduce Gheorghe Ile. Buba a pocnit, după ce Marin Coltescu, cel care cândva era șeful PSD la Vulcan, nu a mai rezistat și acum este decis să plece în PNL, ca să câștige primăria. Demisia lui Coltescu a fost înregistrată marți la prânz și de atunci, mai mulți PSD-iști l-au urmat, pentru că, spune el, acum răzbună diferența de 17 voturi cu care PSD Vulcan a ajuns pe mâna lui Gheorghe Ile. Coltescu susține că numărul celor care vor pleca cu el va fi și mai mare și numai de marți până miercuri și-au mai depus carnetul de membru PSD alți aproximativ 10 oameni. PNL-iștii spun că este de bun augur o astfel de schismă în PSD și speră ca astfel să câștige primăria Vulcan.

„Eu sper ca să facem echipă și să câștigăm primăria, că asta ne dorim cu toții. Să câștigăm și Consiliul și Primăria, pentru că oamenii care vin alături de mine în PNL sper că asta  au ca gând și ca obiectiv” - Alina Cârstoiu, președinta PNL Vulcan

Gheorghe Ile cel care este direct vizat nu poate fi contactat deoarece este în concediu și deocamdată nu a recționat în niciun fel la decizia celor aproximativ 130 de membri PSD de a demisiona.

 

DOSAR PENAL PENTRU JANDARMUL CARE NU A INTERVENIT LA STRAJA

Procurorii Parchetului Militar Timisoara au deschis un dosar penal si au solicitat mai multe acte din Hunedoara pentru a stabili incadrarea juridica in cazul jandarmului care nu a intervenit pentru a aplana un conflict izbucnit intr-un local din statiunea Straja, unde o salvamontista a fost batuta. Potrivit mediafax, prim-adjunctul procurorului sef al Parchetului Militar Timisoara, Catalin Pitu, a declarat, ca institutia pe care o reprezinta a fost sesizata de Inspectoratul Judetean de Jandarmi Hunedoara si a deschis un dosar penal referitor la incidentul in care a fost implicat si jandarmul Sorin Moldovan, care nu a intervenit pentru a aplana un conflict izbucnit intr-un local din Straja, in urma caruia o salvamontista a fost batuta de un recidivist. 

„Cei de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara ne-au sesizat despre incident. Este vorba despre cel pe care îl ştim cu toţii din presă. Am înregistrat în penal un dosar cu privire la incidentul respectiv. Acum adunăm toate informaţiile pentru a vedea cum se va desfăşura ancheta pe viitorul apropiat. Încadrarea juridică va fi făcută corect şi întemeiat după ce la dosar vor fi depuse documentele solicitate deja din teritoriu. Probabil în această săptămână vom şti care va fi situaţia juridică”, a declarat Cătălin Piţu pentru mediafax. 

Acesta a mai adăugat că jandarmul Sorin Moldovan va fi dus la Timişoara pentru a fi audiat, cel mai probabil săptămâna viitoare, după ce procurorii Parchetului Militar vor studia probele. De asemenea, la audieri va fi chemată şi salvamontista batuta.

 

UN HUNEDOREAN DIAGNOSTICAT CU GRIPĂ PORCINĂ 

Un hunedorean a fost diagnosticat cu gripă porcină. Acesta a fost transferat pentru investigaţii suplimentare şi tratament la o clinică din Cluj Napoca. Bărbatul s-a  prezentat în primă fază la spital dar a refuzat internarea. Medicii i-au spus încă de atunci că dacă apar complicaţii să se întoarcă la unitatea medicală, lucru ce l-a si făcut atunci când i s-a făcut mai rău. Până în prezent este singurul caz de gripă porcină confirmat în judeţul nostru. Tot din informaţiile celor de la DSP, bărbatul care prezintă acest virus nu s-ar fi vaccinat împotriva niciunui virus.

 

Un lup a mâncat o oaie

O turmă de oi a fost atacată de lupi, iar incidentul a fost raportat marți seara la 112. Imediat o echipă operativă formată din vânători și jandarmi a ajuns la stâna din zona Izvor, aflată la 15 km de Petroșani, ca să le sară în ajutor ciobanilor. Stâna din munte îi aparține lui Ion Gălățan, un cioban care se afla în momentul atacului lupilor în apropierea turmei, împreună cu un alt cioban. Din fericire, pagubele sunt minore, dar cei doi păstori s-au speriat și au cerut ajutor. Acum se face pază pentru îndepărtarea haitei de lupi. 

„S-a constatat că au trecut lupii pe la gospodăria cetățeanului respectiv Gălățan Ion și i-au omorât o oaie, iar alta  este rănită. Acestea au fost pagubele constatate la momentul respectiv și de azi  (n.r miercuri) se organizează acțiuni pentru a îndepărta haita din zona respectivă ” - Teodor Mustanță, președintele Asociației Vânătorilor.

Stâna se află sus în munte pe drumul de acces dinspre ccartierul Sașa, iar animalele sălbatice au fost tulburate grav de prezența vânătorilor în zonă. Așa se face că o căprioară cu doi pui era miercuri dimineață foarte aproape de zona locuită a Petroșaniului, iar lupii nu au mai fost văzuți în apropierea stânei. De altfel, oamenii din zona Rusu au raportat recent prezența unui lup chiar în partea turistică a stațiunii.

 

Lansare în ploaie a candidatului la Rector

Profesorul universitar Eduard Edelhaser și-a lansat astăzi candidatura pentru funcția de Rector al Universității din Petroșani, dar în ploaie și vânt. Totul s-a petrecut după ce, spune profesorul din Petroșani, la lansarea oficială a candidaturii i  s-a interzis să invite presa și atunci a fost nevoit să își facă prezența în costum, în vânt și ploaie, pe scările Universității.

„Trebuie ca în Universitatea noastră să existe un lider adevărat și sper ca mediul academic să emane un lider care să poată deveni un lider informal al conurbației Văii Jiului. MUSCĂ       Sunt cel  mai tânăr candidat din această cursă,iar până acum am avut doar rectori pensionari și acum nu se va mai întâmpla așa și sper că un rector care se gîndește la viitor, e mai mult decât unul care se gândește la trecut ” - PROF UNIV DR. Eduard Edelhauser, candidat.

Profesorul universitar a venit cu câteva inovații de-a lungul timpului și a adus mai multe proiecte finanțate din bani europeni, iar acum spune ce gînduri de viitor are.

„Vreau să facem ceva. Vreau să face studii în limbă străină la Petroșani, Vreau mai multe. Am spus mereu că voi face. Ce am făcut până acum este un exemplu pentru ei. Sper ca și ei să facă ceva ca Universitatea să existe” - PROF UNIV DR. Eduard Edelhauser, candidat.

Mai mult, candidatul la funcția de Rector a cerut decență.

„Întotdeauna au fost atacuri murdare. Sper ca în această campanie să dăm un exemplu de corectitudine și comunitatea să nu aibă un semnal negativ din partea Universității” - PROF UNIV DR. Eduard Edelhauser, candidat.

După scurta declarație de pe scările Universității din Petroșani, pe vânt și în ploaie, profesorul universitar s-a întors la lucru, printre cei care i-au interzis să își facă publică, prin presă, candidatura sa. Alături de Eduard Edelhauser, pentru funcția de Rector s-a mai înscris actualul rector, Marius Marcu, Radu Sorin și Roland Moraru.

 

Studenții târâți în jocul alegerilor la UP

Mai multe roganizații de studenți de la Universitatea din Petroșani au ajuns în prim planul presei, chiar în perioada în care au loc alegeri la Universitatea din Petroșani. Presa locală a scris despre implicarea lor în votul pentru Rector, vot care cântărește 25 de procente și, în Cronica Văii Jiului, a fost relatat faptul că „cele douã organizații studențești din cadrul Universitãții Petroșani – Asociatia Liga Studenților UP și Asociația University of Petroșani Students Union ” se aflã în ilegalitate”. Studenții care le-au părăsit au susținut, sub protecția anonimatului, că acestea nu mai sunt înregistrate în registrul special al Judecãtoriei Petrosani,  de ani buni și că nici nu figureazã în evidentele Ministerului de Finanțe, pentru cã nu au avut activitate. Cei în cauză, însă, au reacționat azi, motivând că studenții care s-au plâns nu ar fi semnat acele acte prin care cer excluderea organizațiilor din votul pentru Rector.

„Ne aflăm în plină campanie pentru ocuparea funcției de Rector al Universității din Petroșani, iar în presă au fost vehiculate  numele organizațiilor noastre și ni s-au adus acuze. Am luat legătura în mod aleatoriu cu semnatarii acelei sesizări și mare ne-a fost surpiza când am aflat că o perosană nici nu știa despre ce este vorba și nici nu a semnat. Vrem să păstram anonimatul, dar persoana în cauză va  apela la organele de cercetare, în timp ce o altă parsoană era plecată din localitate și nu avea cum să semneze scrisoarea ” - Alin Vladu, preșdinte Liga Studenților din Petroșani

Studenții spun că nu sunt în ilegalitate și vor să sublinieze asta, în condițiile în care fiecare astfel de organizație este acum curtată pentru voturile pe care le aduce Rectorului.

„Dorim să facem un apel către cei care sunt candidați la funcția de rector și la alte cadre didactice implicate în acest proces electoral, să nu mai facă presiuni sau să încerce influențarea noastră prin alte metode care frizează deontologia mediului academic, pentru a vota în favoarea cuiva” Alin Vladu, preșdinte Liga Studenților din Petroșani

Universitatea din Petroșani este acum condusă de profesorul universitar Marius Marcu, după decesul profesorului Poantă Aron. La funcția de Rector mai râvnesc și profesorii Eduard Edelhauser și Radu Sorin. 

 

Directorul general al CEH a demisionat

Presiunile la care a fost supus în ultimele zile și grevele spontane ale angajaților CEH din Valea Jiului au generat demisia directorului general Viorel Stancu. Surse din interiorul CEH spun că acesta și-a prezentat mandatul și urmează să parcurgă toate etapele până la ieșirea din conducerea unității. La ultimele proteste, Viorel Stancu a fost singurul care a ieșit să vorbească cu minerii, ori cu cei de la suprafață, iar aceștia i-au cerut să demisioneze. Viorel Stancu a ajuns director general, după ce Emil Floruț a fost demis. Acesta din urmă, însă, contestă decizia prin care a fost dat afară, iar situația CEH este una fără precedent. În acest moment, Complexul Energetic Hunedoara a fost preluat de administratorul judiciar  și a început în mod oficial reorganizarea activității. În tot acest timp, angajații cer organigrame reduse și directori șiangajați pensionabili, trimiși acasă.

 

Angajații de la termoficare, concediați

Toți angajații Societății de Termoficare din Vulcan au fost conecdiați și oamenii au semnat miercuri dimineață previzele. Măsura a fost impusă de lichidatorul judiciar al societății de termoficare, care nu mai poate comanda agent termic, cu pierderi uriașe, pentru cele câteva apartamente branșate. Așa se face că acum 26 de angajați vor deveni șomeri, iar cei 331 de oameni care mai sunt branșați vor degera. Era termoficării pare să apună în Valea Jiului și primii care se desființează acum sunt cei din Vulcan.

„SC Termoficare Vulcan se află în faliment din septembrie, octombrie 2015. Fiind în insolvență și apoi în faliment și având un lichidator judiciar, ei au furnizat energie termică pe pierdere în toată această perioadă. Ei având cheltuieli de 360.000 lunar, s-au adresat primăriei, pentru a găsi soluții. Singura noastră soluție era să găsm urgent un alt operator, care să distribuie agent termic” - Cristian Merișanu, viceprimar Vulcan

Termoficarea a fost dirijată spre Pregoterm, dar avea  nevoie de avize ca să dea căldură, lucru ce ar mai dura câteva luni și ar impune cheltuieli de la buget și în primăvară nu mai trebuie furnizată căldura. În plus și Pregoterm este în insolvență.

„Această distribuție prin Pregoterm s-ar face doar cu foarte mare subvenție de la bugetul local, având în vedere că și Pregoterm este în insolvență și nu pot avea pierderi” Cristian Merișanu, viceprimar Vulcan

Aproximativ 80.000 de lei lunar ar trebui  să achite primăria ca subvenție, pentru pierderi și nu s-ar justifica pentru că sunt prea puțini oameni branșați. Acum mai sunt doar 331  de apartamente din 8.825 câte are municipiul Vulcan, ceea ce reprezintă doar 3 %, iar 63 din abonați au doar un singur calorifer.

Voteaza acest articol
(2 voturi)
Citit de 3451 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Februarie 2016 23:08

Stirile VIDEO

Mai multe din aceasta categorie: « Stiri - 09.02.2016 Stiri - 11.02.2016 »

Despre noi:

about us

Locatia:

Adresa: str. Universitatii, Nr 20 A, 
corp D administrativ, etaj 3, Mun. Petroşani.

EXTOUR MEDIA S.R.L.

Reprezentant legal: Ionut Dragotesc 

Acționari: Ionut Dragotesc 40%, Timis Eva 60% 

Responsabil conducerea societății: Ionut Dragotesc 

Contact: Strada Universității, Corp D Administrativ, Etaj III, Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , 0254.542.222, 0722.424.423 

Servicii asigurate: MONDO TV și MONDO FM 

Organisme de reglementare: CNA și ANCOM

Top of Page