MONDO TV

Stiri - 08.02.2016

2016 08 Feb
Publicat de: 

ADRIAN DAVID, PROPUNEREA PNL PENTRU ŞEFIA JUDEŢULUI

Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara este, oficial, alesul liberalilor hunedoreni pentru a candida la un nou mandat în alegerile locale din iunie. Birourile paritare ale noului PNL, reunite în şedinţă comună, au validat candidatura lui Adrian David pentru şefia Consiliului Judeţean. Decizia urmează să fie validată de conducerea naţională a partidului, care s-a întrunit astăzi. Liderii PNL Hunedoara spun că nu a fost nevoie de un sondaj de opinie pentru desemnarea candidatului care va fi cap de listă pentru Consiliul Judeţean Hunedoara. Acceptarea candidaturii lui David la şefia Consiliului Judeţean, funcţie pe care o ocupă de vara trecută, este o formalitate, acesta urmând, apoi, a deveni candidatul oficial al PNL pentru acest post. Adrian David a primit votul celor 42 de primari liberali în funcţie din judeţ, dar, în şedinţa de vineri, Dorin Gligor, provenit din PDL, celălalt copreşedinte al PNL, s-a opus propunerii, iar alţi patru foşti democrat – liberali s-au abţinut. Alegerile locale vor avea loc în data de 5 iunie 2016.

 

AUTOTURISM FĂCUT SCRUM PE AUTOSTRADĂ

Proaspăt scos din reprezentanţă de la reparat, un autoturism s-a făcut scrum pe autostradă  între Şoimuş şi Orăştie. Şoferul, un bărbat din Haţeg povesteşte cum cei din reprezentanţa din Deva i-au spus să meargă pe autostradă şi să probeze maşina. Numai că sfaturile mecanicilor nu au fost potrivite pentru bărbatul care din maşina în flăcări a reuşit să se mai salveze doar pe el. A folosit stingătorul autoturismului însă în zadar. Maşina a ajuns acum doar un morman de fiare. Bărbatul urmează să le ceară acum socoteală celor de la service pentru paguba cu care s-a ales.

 

Lupeniul rămâne fără căldură

Municipiul Lupeni rămâne fără căldura de la Paroșeni de marți. Măsura a fost impusă din cauza datoriilor, iar reprezentanții Complexului Energetic Hunedoara spun că din data de 9 februarie de la ora 9,00 niciun abonat al sistemului centralizat de termoficare nu va mai beneficia de serviciile termocentralei Paroșeni. În comunicatul remis presei, conducerea CEH susține că primăria Lupeni nu a făcut nimic până acum, deși s-a angajat să achite restanțele bănești. „Neconcretizarea până la această dată a măsurii asumate prin Nota de şedinţă încheiată în data de 25 ianuarie, la sediul Complexului Energetic Hunedoara SA - Sucursala Electrocentrale Paroşeni, prin care Primăria Municipiului Lupeni s-a angajat să identifice posibilităţile legale de acordare a unui sprijin financiar de 1 milion lei către SC Universal Edil SA Lupeni, Lichidatorul Judiciar General căruia, pentru primele zile ale lunii februarie 2016, i se solicită livrarea unei cantităţi de 35 Gcal, a votat aprobarea sistării furnizării agentului termic de către SC Universal Edil SA Lupeni în Municipiul Lupeni”, se arată în comunicatul CEH SA. 

 

Ministrul Energiei, atac la directorii CEH

Frământârile sociale din curtea Complexului Energetic Hunedoara nu l-au lăsat indiferent pe tehnocratul Victor Grigorescu, ministrul Energiei, care a ripostat pe site-ul său de socializare, cu adresă directă la CEH. În fapt, ministrul le cere celor care se gândesc la reorganizarea societății, încercând să facă economii diminând salariile muncitorilor, să se uite în punga lor. Mai exact, să ia în calcul diminuarea consistentă a veniturilor celor din conducerea unităților miniere. 

„În întreprinderile care trec prin perioade dificile (insolvență, pierderi financiare mari), primii care trebuie să-și reducă salariile, să renunțe la avantaje financiare, sunt directorii și consilierii acestora. Ne-am obișnuit să încărcăm schemele de conducere cu adjuncți și consilieri.  Celor care se concentrează să-și aprobe cumparare de mașini scumpe, sponsorizări fără rost în timp ce întreprinderea trimite oameni în șomaj, le atrag atenția că așa ceva nu vom tolera”, a spus ministrul Victor Grigorescu.

La protestele ce au avut loc la sediul CEH în ultimele zile, muncitorii le-au strigat directorilor să își dea demisia. În acest moment, numai în aparatul director al CEH sunt cel puțin 180 de pensionabili, iar o parte sunt directori și consilieri ai acestora, ce primesc mii de lei lunar. 

 

Protest de week-end la CEH

Aproximativ 80 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara s-au adunat duminică la ora 15,00 în curtea instituției la care lucrează. Oamenii s-au mobilizat pe rețelele de socializare, după ce unul dintre liderii de la sindicatul Muntele, a avut inițiativa. În fapt, oamenii au vrut să arate că le mai pasă de mineri și minerit și nu că organizează proteste doar în zilele lucrătoare.  Iar acestui apel i-au răspuns mai mulți angajați, care duminică, au venit în curtea CEH. Fiecare vorbea cu câte un coleg despre ceea ce se petrece acum cu acest colos industrial și cât de puțin mai contează acum minerii. Marți va fi o nouă rundă de discuții cu reprezentanții administratorului judiciar, pentru a stabili planul de redresare.

 

Recidivistul Palesică, prea beat să știe ce a făcut

Recidivistul Sorin Constantin Plaesică regretă ce a făcut și spune acum că era prea beat în momentul în care a lovit-o pe Miruna Inel, salvamontista care a căzut inconștientă în barul din Straja. Agresorul a fost adus luni la prânz la Judecătoria Petroșani, iar înainte de aflarea sentinței, acesta a susținut că își regretă faptele pe care le-a comis la beție. Palesică nu prea știe acum bine ce a făcut și drept dovadă, judecătorii l-au trimis în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile. El a plecat cu cătușele la mâini la Centrul de Reținere și Arest Prvenetiv Târgu Jiu, unde va petrece următoarea lună după gratii.

„Fiind sesizată cu propunerea Parchetului de pe lângăî Judecătoria Petroșani, de arestare preventivă a inculpatului Palesică Sorin Constantin, Instanța a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 8 februarie, până în 8 martie 2016 inclusiv. De asemena, s-a respins cererea formulată de inculpat prin apărător privind luarea măsurii arestului preventiv la domiciliu, sau a controlului judiciar. De asemena, menționăm faptul că inculpatul a formulat contestație împotriva încheierii judecătorului de drepturi și libertăți care a dispus asupra măsurii arestării preventive” Cristina Curuia, purtător de cuvânt al Judecătoriei Petroșani.

Palesică a dat declarații la Parchet, după ce a fost adus din arestul Poliției Lupeni și procurorilor le-a spus același lucru, legat de regretele sale. Palesică prezintă un adevărat pericol public și asta au constatat și judecătorii, după ce au analizat brutalitatea cu care a gresat o femeie fără apărare. Toate cele 3 victime ale recidivistului au depus luni dimineață plângere și, chiar dacă se teme în continuare, Miruna Inel a spus că nu va renunța la ideea de a-l vedea după gratii. Fata a venit singură la Parchet, purta ochelari de soare ca să nu i se vadă vânătăile și a spus că încă nu se simte bine și că avut curaj să îl înfrunte singură, pentru că face asta mereu în munte, în timpul jobului său.

Colegii ei salvamontiști  sunt uluiți de cele întâmplate și spun acum că ar vrea ca așa ceva să nu se mai întâmple. George Resiga spune că ei sunt în munte ca să apere viețile turiștilor, nu să fie agresați și recunoaște că au mai fost situații, când s-a făcut chiar uz de armă. Miruna va mai avea nevoie de investigații medicale și colegii săi spun acum că o vor susține. Cât privește cupla jandarmului, care a asistat la întreaga scenă și care nu a reacționat, fiind în timpul liber, acesta a fost dat pe mâna Parchetului Militar, la finalizarea anchetei interne, în cursul zilei de luni.

Palesică a atacat-o pe tânăra de 21 de ani cu pumnii, iar imaginile surprinse de camerele din barul în care acesta a intrat cu forța, ne arată comportamentul deviant al omului. Acesta este un recidivist, ce a fost închis, după ce a bătut cu bestialitate un jurnalist din Valea Jiului, a pus câinii să-l muște și apoi l-a abandonat în defileul Jiului.

 

BĂTAIE ÎN CENTRUL DEVEI

Bătaie în plin centrul Devei. Doi bărbaţi au snopit în bătaie mai multe persoane sâmbătă noaptea. Una dintre victime a fost transportată în stare gravă la o clinică din ţară. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere a municipiului Deva. Pe imagini se poate observa cum victima, ajută pe o fată să se îmbrace, în fața clubului. La un moment dat, este plesnit de unul dintre agresori, dar tânărul continuă să îi ofere ajutor fetei, după care merge să le ceară socoteală celor doi. Atunci, unul dintre scandalagii se năpustește cu pumnii asupra lui, iar în momentul în care tânărul primește cel de-al doilea pumn, cade secerat. Totul sub privirile pasive ale martorilor. Victima a dat cu capul de o bordură, iar în urma impactului deosebit de puternic, a ajuns la spital în stare deosebit de gravă, cu diagnosticul de fractură craniană și hemoragie cerebrală. Medicii de la spitalul din Deva au încercat să facă tot ce au putut pentru a-i salva viața, dar ieri, după mai bine de 24 de ore de la producerea incidentului, au considerat că pentru bărbat  se impune transportul la Cluj-Napoca.  Deși agresiunea s-a produs în fața unui club situat în apropierea Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, după câteva minute de la producerea incidentului, cei doi scandalagii comiteau altă agresiune, în intersecția de la „Ulpița”. În imaginile surprinse tot de camere se vede cum, la un moment dat, unul dintre ei vrea să îl ia la bătaie și pe șoferul unei dubițe care a oprit în fața unei treceri de pietoni din acea zonă. Acesta deschide portiera din dreapta a mașinii și sare să îl lovească, fără motiv, pe bărbatul de la volan, însă, omul reușește să scape, călcând pedala de accelerație. Oamenii legii i-au identificat pe cei doi agresori. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Deva, în urma cercetărilor efectuate, au identificat prezumtivii autori ai agresiunii, doi tineri din municipiul Deva, în vârstă de 19 și, respectiv, 20 de ani, și au stabilit că suspectul în vârstă de 20 de ani are antecedente penale. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală cu punerea în primejdie a vieții victimei, iar cei doi au primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Voteaza acest articol
(2 voturi)
Citit de 3306 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Februarie 2016 12:28

Stirile VIDEO

Mai multe din aceasta categorie: « Stiri - 05.02.2016 Stiri - 09.02.2016 »

Despre noi:

about us

Locatia:

Adresa: str. Universitatii, Nr 20 A, 
corp D administrativ, etaj 3, Mun. Petroşani.

EXTOUR MEDIA S.R.L.

Reprezentant legal: Ionut Dragotesc 

Acționari: Ionut Dragotesc 40%, Timis Eva 60% 

Responsabil conducerea societății: Ionut Dragotesc 

Contact: Strada Universității, Corp D Administrativ, Etaj III, Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , 0254.542.222, 0722.424.423 

Servicii asigurate: MONDO TV și MONDO FM 

Organisme de reglementare: CNA și ANCOM

Top of Page