MONDO TV

Stiri 29 10 2015

2015 30 Oct
Publicat de: 

Discută cu Gerea viitorul

Cei doi mineri, lideri de sindicat care au stat în greva foamei timp de două zile au plecat la București. Miercuri seara, Vasile Păduraru și Ion Ciubortaru au fost anunțați că la Minsiterul Economiei se vor întâlni cu ministrul Andrei Gerea și astăzi s-au deplasat spre Capitală. Ei speră să obțină prelungirea și după 2018 pentru activitatea de exploatare a huilei.

 

HUNEDORENI ACUZAŢI DE EVAZIUNE FISCALĂ

Mai multe percheziţii au avut loc astăzi în judeţul Hunedoara, la persoane bănuite de evaziune fiscală. Acţiunea poliţiştilor a fost mult mai amplă întrucât s-a desfăşurat în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

 

Nu vor mai sta la stână din cauza apei

 Zeci de oameni care locuiesc în cătunul Moliviș de la poalele munților Parâng, între Petroșani și Petrila, nu vor mai sta la munte doar pentru că nu au apă potabilă. Cei de aici erau nevoiți să care apa din Jieț pentru animale, iar pentru ei era o problemă fiecare picătură de apă. Acum din economiile celor de la Apa Serv, s-au alocat bani și lucările sunt aproape de final.

 

Sumele rectificative – pentru proiectele europene

Consiliul Județean Hunedoara a primit, în urma rectificării bugetare 5 milioane și jumătate de lei. Cu acești bani se vor cofinanța lucrările europene prioritare, iar dacă mai rămân bani, ei vor fi atribuiți pentru lucrările urgente de care primăriile din județ au nevoie. Nu va fi lăsată la urmă Valea Jiului, dar depinde de suma care rămâne în cont.

 

Să spunem adio minei Petrila!

Vineri, la ora 10,00 va fi scos ultimul vagonet de huilă de la mina Petrila. Va fi o ceremonie la care sunt așteptați să participe cei care au lucrat cândva la această unitate minieră, minerii de acum, dar și arhitecții care au gândit o altă soluție pentru Petrila. Minerii de aici au început deja dezafectarea fronturilor de lucru.

 

Țevile vechi plesnesc una după alta

Nu este zi în care rețelele de aducțiune a apei să nu plesnească. Cei care asigură reparațiile defecțiunilor din rețea lucrează până în miezul nopții și, așa cum a fost cazul la Aninoasa, în momentul când au remediat o defecțiune, țeava a pușcat în altă parte. De altfel, chiar în timp ce filmam o defecțiune aproape reparată, o altă spărtură a fost raportată, iar singura soluție este înlocuirea rețelelor în totalitate.

 

La muncă nu, la pomană da

Mai mulți la pomană, mai puțini la muncă. Așa se traduce ceea ce s-a întâmplat miercuri la ora 9,00 la Petroșani, când agenția locală de ocupare a forței de muncă a organizat o bursă pentru șomeri. Mai mulți au fost cei care așteptau poștărița la sediul Poștei, ca să le dea ajutoarele financiare, decât cei care au intrat în sala agenției.

 

Voteaza acest articol
(1 Vote)
Citit de 1656 ori Ultima modificare Vineri, 30 Octombrie 2015 22:20

Stirile VIDEO

Mai multe din aceasta categorie: « Stiri 30 10 2015

Despre noi:

about us

Locatia:

Adresa: str. Universitatii, Nr 20 A, 
corp D administrativ, etaj 3, Mun. Petroşani.

EXTOUR MEDIA S.R.L.

Reprezentant legal: Ionut Dragotesc 

Acționari: Ionut Dragotesc 40%, Timis Eva 60% 

Responsabil conducerea societății: Ionut Dragotesc 

Contact: Strada Universității, Corp D Administrativ, Etaj III, Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , 0254.542.222, 0722.424.423 

Servicii asigurate: MONDO TV și MONDO FM 

Organisme de reglementare: CNA și ANCOM

Top of Page