MONDO TV

Ştiri 24 12 2014

Publicat de: 

 

 

 

1. Cinci tiruri de alimente UE, la Petrosani

Încă un transport de alimente, de la Uniunea Europeană este așteptat să ajungă, în Municipiul Petroșani, până la sfârșitul anului. Astfel, distribuirea acestor ajutoare, de la UE, vor continua și în perioada cuprinsă între Crăciun și Anul Nou.

 

2.    7 pentru Valeriu Butulescu

7 este cifra anului 2014, pentru Valeriu Butulescu. Acesta este numărul cărților pe care le-a editat în acest an, iar acum, la final, bilanțul îl plasează după numărul de premii și nominalizări, într-un top foarte bine văzut. Totuși, aforismele sale continuă să fie traduse.

 

3. Programul trenurilor de Craciun

Dacă aveți în plan să călătoriți cu trenul, în această perioadă, ar fi bine să aveți câteva informații despre cum vor circula trenurile, între 25 decembrie și 3 ianuarie.  În perioada sărbătorilor, CFR  va suspenda câteva trenuri, deci trebuie să vă informați, înainte să plecați la drum.

 

4. Recomandări de la medici, de sărbători

Perioada sărbatorilor de iarnă este fără îndoială una dintre cele mai așteptate momente din an. Pentru ca acestea să nu se termine într-un mod neplacut, trebuie să fiți moderați, în ceea ce privește consumul alimentelor și alcoolului, în această perioadă.

 

5. Program scurt de sarbatori

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, magazinele, oficiile poștale, transportul public și farmaciile funcționează după un program special. Acestea vor functiona la program normal, în ultimele trei zile din an.

6. Jocul caprei

Obiceiul de a merge cu capra, ţine, de regulă, de la Crăciun până la Anul Nou. Numai că, în Valea Jiului, colindătorii, dornici de câștig, s-au cam grabit. Au venit cu capra tocmai de la Craiova.Măştile care evocau personaje biblice au fost înlocuite cu masca unui singur animal.

 

7. Craciunul Comunist vs Craciunul democrat

        Cum era Crăciunul mai demult, acum 15 ani, în communism? Crăciunul era altfel! Cu Moș Gerilă în loc de Mos Crăciun, și cu pomul de iarnă în loc de bradde Crăciun. Iată cum văd oamenii din Valea Jiului, Crăciunul de atunci și pe cel de acum.

 

 

 

Voteaza acest articol
(0 voturi)
Citit de 5274 ori

Stirile VIDEO

Mai multe din aceasta categorie: « Stiri 22 12 2014 Știri 29 12 2014 »

Despre noi:

about us

Locatia:

Adresa: str. Universitatii, Nr 20 A, 
corp D administrativ, etaj 3, Mun. Petroşani.

EXTOUR MEDIA S.R.L.

Reprezentant legal: Ionut Dragotesc 

Acționari: Ionut Dragotesc 40%, Timis Eva 60% 

Responsabil conducerea societății: Ionut Dragotesc 

Contact: Strada Universității, Corp D Administrativ, Etaj III, Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , 0254.542.222, 0722.424.423 

Servicii asigurate: MONDO TV și MONDO FM 

Organisme de reglementare: CNA și ANCOM

Top of Page